Pintér szerint sikertörténet

Sikert√∂rt√©netnek nevezte a 2010 ut√°ni b√ľntetŇĎpolitik√°t Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter h√©tfŇĎn Budapesten, az Amire Magyarorsz√°g b√ľszke lehet – A nemzeti b√ľntetŇĎpolitika sikerei, v√≠vm√°nyai 2010-2021 k√∂z√∂tt c√≠mŇĪ konferenci√°n.

¬†¬†¬†¬†Azt mondta, “val√≥ban b√ľszk√©k lehet√ľnk” a k√∂z√∂sen el√©rt eredm√©nyekre, mind a jogalkot√°s, mind a megval√≥s√≠t√°s ter√ľlet√©n. A c√©l az, hogy a sikert√∂rt√©net ne szakadjon meg – tette hozz√°.
¬†¬†¬†¬†Pint√©r S√°ndor¬†kijelentette, hogy sz√≠v√ľgye a bŇĪn√ľld√∂z√©s.


¬†¬†¬†¬†√ögy v√©lekedett, hogy az objekt√≠v adatokon t√ļl szubjekt√≠v, az √°llampolg√°rok visszajelz√©seit tartalmaz√≥ biztons√°gi mutat√≥k is sz√ľks√©gesek. Az inform√°ci√≥k √©rtelmez√©s√©hez pedig hiteles elemzŇĎk kellenek – jegyezte meg.
¬†¬†¬†¬†A Bel√ľgyminiszt√©rium a szubjekt√≠v mutat√≥khoz nem csup√°n k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sokat vesz alapul, hanem az √∂nkorm√°nyzatokat is megk√©rdezik, hogyan l√°tj√°k a k√∂zbiztons√°g √°llapot√°t – k√∂z√∂lte¬†Pint√©r S√°ndor.


¬†¬†¬†¬†B√ľszkes√©gre ad okot, hogy az √°llampolg√°rok a vizsg√°latok szerint a legmegb√≠zhat√≥bbnak a b√≠r√≥s√°got, az √ľgy√©szs√©get, valamint a bel√ľgyi szerveket, p√©ld√°ul a rendŇĎrs√©get √©s a tŇĪzolt√≥s√°got tartj√°k – jelezte a miniszter.
¬†¬†¬†¬†Azt mondta, hogy az Eur√≥pai Uni√≥, sŇĎt az eg√©sz vil√°g elismeri Magyarorsz√°gnak a b√ľntetŇĎpolitika ter√©n az elm√ļlt t√≠z √©vben el√©rt eredm√©nyeit.


¬†¬†¬†¬†J√≥ a c√©lkitŇĪz√©s √©s a jogi megfogalmaz√°s, valamint az eredm√©nyek is megfelelŇĎek – hangoztatta¬†Pint√©r S√°ndor.
¬†¬†¬†¬†Kiemelte, hogy 2010-ben visszaker√ľlt a rendŇĎrs√©ghez a szab√°lys√©rt√©sek nyomoz√°sa; az √∂nkorm√°nyzatoknak ugyanis szak√©rtelm√ľk, tud√°suk, sŇĎt sokszor akaratuk sem volt az elj√°r√°sok lefolytat√°s√°hoz. F√©ltek att√≥l, hogy szavaz√≥kat vesz√≠tenek, ha kem√©ny √∂ssze√ľtk√∂z√©sbe ker√ľlnek a lakosokkal.


¬†¬†¬†¬†Bizonyos m√©rt√©kig “t√°rsadalmas√≠tott√°k a bŇĪn√ľld√∂z√©st”: mezŇĎ-, hal- √©s vadŇĎr√∂knek is lehetŇĎs√©get biztos√≠tottak a g√©pj√°rmŇĪvek √°tvizsg√°l√°s√°ra. √öjraszervezt√©k a polg√°rŇĎrs√©get, √≠gy egyre t√∂bben figyelnek a rendre – sorolta.
¬†¬†¬†¬†A miniszter kiemelte az iskolaŇĎr int√©zm√©ny√©nek bevezet√©s√©t. Ez seg√≠ti, hogy m√°r a gyerekeket a rendre szocializ√°lj√°k – jelentette ki.
¬†¬†¬†¬†A k√∂zfoglalkoztat√°s rendszer√©nek megv√°ltoztat√°sa is hozz√°j√°rult a k√∂zbiztons√°g javul√°s√°hoz – mondta. Kor√°bban sokan, akik meg√©lhet√©si probl√©m√°kkal k√ľzd√∂ttek √©s nem kaptak seg√©lyt, felmentve √©rezt√©k magukat a t√∂rv√©nyek al√≥l, √≠gy k√∂vettek el bŇĪncselekm√©nyt. SŇĎt egyes politikusok is felmentett√©k ezeket az embereket – fŇĪzte hozz√°.
¬†¬†¬†¬†A miniszter arr√≥l is besz√©lt, hogy a b√ľntet√©s-v√©grehajt√°si int√©zm√©nyekben lehetŇĎs√©get biztos√≠tottak a tanul√°sra, a munk√°ra.

Hozzászólok
√Čp√ľlet bont√°s Budapest √©s k√∂rny√©ke
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments