Csongrád megye

Motorcsónakos embercsempészt fogtak el a Tiszán Szegednél

Motoros gumicsónakkal közlekedő embercsempészt fogtak el a Tiszán Szegednél szombatra virradóra a katonák és a rendőrök – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

    Szabó Szilvia közölte, a szerb állampolgárt, aki a gyanú nem sokkal korábban öt határsértőt szállított át Magyarországra, hajnali egy óra körül állították meg.
    A magukat szír állampolgárnak valló határsértőket valamivel távolabb, még az ártérben feltartóztatták a járőrök – mondta a százados.
    A szerb férfit előállították, embercsempészés gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. Az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Migráció Illegális bevándorlás

 • Háromszoros pénz a határvédelemre
  by migracio on 2021.04.07. at 17:55

  Szijjártó: az EU megháromszorozta a közép-ázsiai országok határvédelmére adott támogatását. Az Európai Unió egy, áprilisban induló új ötéves program keretében, a korábbinál háromszor nagyobb – 21 millió eurós – összeggel támogatja a közép-ázsiai országok, köztük Tádzsikisztán határvédelmét, terrorizmus elleni küzdelmét – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Dusanbéban, The post Háromszoros pénz a határvédelemre appeared first on Migráció.

 • Az európai országok migrációs politikája veszélyezteti a mediterrán útvonalon érkező bevándorlókat
  by migracio on 2021.03.09. at 17:12

  Az európai országok migrációs politikája veszélyezteti a mediterrán útvonalon érkező migránsok biztonságát- jelentette ki Dunja Mijatovic a strasbourgi székhelyű Európa Tanács ember jogi biztosa, a testület által kedden közzétett, a bevándorlók védelméről szóló jelentésben.     Az elemzés előszavában Mijatovic elmarasztalta az európai országokat, mivel azok olyan migrációs politikát folytatnak, amelyek nem The post Az európai országok migrációs politikája veszélyezteti a mediterrán útvonalon érkező bevándorlókat appeared first on Migráció.

 • Motorcsónakos embercsempészt fogtak el a Tiszán Szegednél
  by migracio on 2021.01.30. at 11:52

  Motoros gumicsónakkal közlekedő embercsempészt fogtak el a Tiszán Szegednél szombatra virradóra a katonák és a rendőrök – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.     Szabó Szilvia közölte, a szerb állampolgárt, aki a gyanú nem sokkal korábban öt határsértőt szállított át Magyarországra, hajnali egy óra körül állították meg.    A magukat szír The post Motorcsónakos embercsempészt fogtak el a Tiszán Szegednél appeared first on Migráció.

 • 43 migráns fulladt a vízbe Líbia partjainál
  by migracio on 2021.01.20. at 17:48

  ENSZ-ügynökségek közölték, hogy hajótörést szenvedett, és vízbe fulladt legalább 43 migráns Líbia partjai előtt. A nyugat-afrikai menedékkérők bárkája kedden került viharba, és süllyedt el a Földközi-tenger központi részén. Ez az első ilyen jellegű hajótörés az idén. A líbiai parti őrség csak 10 túlélőt tudott kimenteni, őket visszaszállítottak az északnyugat-líbiai Zuvara The post 43 migráns fulladt a vízbe Líbia partjainál appeared first on Migráció.

 • Csökken a migrációs nyomás Európára
  by migracio on 2021.01.13. at 22:50

  Frontex – Az Európai Unió külső határain észlelt illegális határátlépések száma az előző évhez képest 13 százalékkal, 122 ezerre csökkent 2020 során, ez a legalacsonyabb adat 2013 óta – közölte az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex pénteken. A varsói székhelyű uniós ügynökségnek az illegális bevándorlás 2020-as adatait The post Csökken a migrációs nyomás Európára appeared first on Migráció.

Ezt is olvassa el
Fegyverhasználat Röszkénél

Működött a határvédelmi rendszer kedd hajnalban, amikor illegális bevándorlók próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél - értékelt Pintér Sándor Elolvasom

Megerősítik a határ védelmét Röszkénél

A kedden hajnalban történt határsértési kísérlet nyomán megerősítik a röszkei határátkelőhelyen a határzárat. A BV Holding Kft. munkatársai kerítést építenek Elolvasom

Kamerafelvétel a röszkei határsértésről

Csoportosan próbált meg áttörni kedden hajnalban a határkerítésen mintegy hetven illegális bevándorló Röszkénél. Figyelmeztető lövésekkel állították meg őket. Pintér Sándor Elolvasom

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkét határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. Elolvasom

30 migráns próbált bejutni Magyarországra

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 30 határsértő Csongrád megyében. A rendőrök 18 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz Elolvasom

Csónakon próbáltak bejutni

Két csoport is gumicsónakkal lépte át a magyar-szerb határt illegálisan Szegednél, a Tiszán szombatra virradóra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Elolvasom

Hozzászólok
Épület bontás Budapest és környéke

Hozzászólás lezárva